Aanpak

                                                                                                        

Psychosynthese  is ‘een methode tot psychische ontwikkeling en Zelfrealisatie voor mensen die weigeren slaaf te blijven van hun eigen inwendige hersenschimmen of van uitwendige invloeden, die weigeren zich passief te onderwerpen aan het spel van psychische krachten die zich binnen hen voltrekt en die vastbesloten zijn meester te worden over hun eigen leven’.

Psychosynthese leert je keuzes te maken door te luisteren naar wat je eigen hart je ingeeft, zonder je verstand te verliezen.

Psychosynthese is een houding waarin ik vanuit het milde midden mijn uitersten kan verbinden om een wijze keuze te maken.

Psychosynthese leert je in alle omstandigheden meer bij jezelf te blijven. De mogelijkheid om een kalm en rustig midden te verkrijgen en van hieruit je innerlijke kanten te verbinden, te begrenzen en te waarderen.

Ik heb aandacht voor wat je zegt, hoor wat je niet zegt, heb daar alle begrip voor, maar kan ook confronteren als dat nodig is in het proces..

In de begeleiding wordt precies dat maatwerk verricht, dat jij op dat moment in het traject nodig hebt om innerlijk vrij te zijn en op je eigen benen te staan. Ik maak informatie beschikbaar en laat jou je eigen keuzes maken m.n.

Kennis ,vaardigheden én inzicht in jezelf, vormen de basis om uit emotionele verwikkelingen te komen en te blijven. Het biedt nieuw terrein voor je innerlijke comfort, heling en passies. 

Lichaamswerk, door tai-Qi, Qi-gong en EFT een weg te vinden om je lichaam te bewegen dat je iedere dag vreugde geeft en je mentaal helder en psychisch goed doet voelen.

Systemisch werk om verstrikkingen in je familiesysteem te zien en je ervan te bevrijden.

Kernkwaliteiten Door psychosynthese bereik je je verborgen kwaliteiten en een krachtig en hernieuwd zelfvertrouwen.

Mindfullness kan je helpen beter onderscheid te maken tussen honger, hunkeren en emotionele overweldiging. In het begin van herstel lijkt dit allemaal zo vaag.

Binnen en buitenbeleving. Door combinatie van ecologie en psychosynthese ontstaat er tijdens de sessies binnen en buiten een enorme vreugde bij het gevoel van acceptatie van wat er speelt en het waardevolle gevoel daar iets in te kunnen betekenen.